Subsidie voor digitalisering

Investeren in een webshop, het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website, het invoeren van e-mailmarketing, het automatiseren van je boekhouding. Het zijn allemaal voorbeelden van digitalisering, waar momenteel een subsidie voor beschikbaar is.

In de vele mogelijkheden van digitalisering is het soms lastig te bepalen waar je moet beginnen. Om daarbij te helpen heeft de KVK een digitaliseringsscan ontwikkeld. Uit deze scan komt een persoonlijk advies over een investering die geschikt is voor jouw bedrijf.

Als je besluit te investeren in een digitale maatregel die wordt geadviseerd vanuit de scan, kan er subsidie worden aangevraagd. De regeling heet Mijn Digitale Zaak en de hoogte van de subsidie is 50% van de kosten tot maximaal € 2.500.

Voorwaarden

De subsidie kan worden aangevraagd door bedrijven met 2-50 werknemers en maximaal € 10 miljoen jaaromzet op basis van het laatste afgesloten boekjaar.

Na de indiening van de subsidieaanvraag hoor je binnen 8 week of deze is toegekend. Het RVO keert dan zo snel als mogelijk het subsidiebedrag uit. Binnen 3 maanden moet de investering zijn gedaan.

De subsidie Mijn Digitale Zaak is aan te vragen tot 30 november 2022, zolang er budget is.