MKB!DEE – Snel Uitzendbureau

Hoe krijgt een uitzendbureau zijn werknemers (weer) aan het leren? Dat is niet eenvoudig. Anders dan bij een regulier dienstverband is bij uitzendwerk het contact tussen werknemer en werkgever minimaal. Dat maakt het lastiger om werknemers enthousiast te maken voor scholing.

Als een uitzendbureau dan ook nog werkt met laaggeschoolde kandidaten of voortijdige schoolverlaters, is de uitdaging nog groter. Deze werknemers zijn lastiger te matchen met bedrijven omdat ze niet alle competenties hebben waar bedrijven om vragen. Een gemiste kans, omdat deze kandidaten vaak wel willen werken en ook genoeg potentie hebben. Zeker nu de arbeidsmarkt zo krap is dat er eigenlijk geen talent onbenut zou moeten blijven.

Snel Uitzendbureau heeft een traject ontwikkeld waarin deze kandidaten een jaar lang werkervaring op doen bij verschillende opdrachtgevers en tegelijkertijd een aantal relevante vakken volgen als voorbereiding op het MBO. Zo kunnen ze ontdekken wat voor werk ze leuk vinden én behalen ze certificaten of diploma’s waarmee ze na afloop van het traject een hogere beloning krijgen.

In dit traject wordt samengewerkt met de verschillende opdrachtgevers en onderwijsinstellingen die een lespakket samenstellen. Hiervoor is de subsidie MKB!DEE aangevraagd en voor € 60.000 toegekend.