Innovatief en Duurzaam MKB – Bouwderij

Op 26 januari 2021 werd bekend dat houtskeletbedrijf Bouwderij uit Groningen een subsidie van € 50.000 toegekend heeft gekregen van de Provincie Groningen. Met de subsidie kan Bouwderij een nieuwe machine aanschaffen voor het automatisch verwerken van plaatmateriaal en nieuwe apparatuur voor het inblazen van isolatiemateriaal. Het volledige persbericht is hier te lezen. Dit subsidietraject is begeleid door De subsidiecoach.

Deze toekenning is gedaan onder de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB. Deze subsidieregeling is verlengd en aan te vragen tot en met 31 december 2021. In deze blog ga ik in op de voorwaarden.
De subsidieregeling is onderdeel van Groningen@Work. De doelstelling van deze organisatie is om de regio economisch te versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk helpen. In de subsidieregeling wordt dat vertaald naar: wat is het effect van de investering op de omzet en het aantal FTE? Daarnaast geeft de naam van de subsidieregeling ook aan waar de focus op ligt. Innovatief en duurzaam. Bij het innovatieve karakter wordt gekeken in hoeverre het project nieuw is voor de provincie Groningen. Het moet in ieder geval een nieuw of verbeterd product/productieproces opleveren. De duurzaamheid van het project wordt getoetst aan de drie P’s. Planet, People en Profit/Prosperity.
Als het project aan de voorwaarden voldoet kan de Provincie Groningen met deze regeling een subsidie toekennen van minimaal € 10.000 en maximaal € 50.000, zijnde 25% van de projectkosten.
Samengevat: ga je investeren in een innovatief en duurzaam project, waarbij ook de economie van de provincie Groningen wordt gestimuleerd, dan zijn er met deze regeling zeker subsidiekansen!