€ 10.000 subsidie voor verbetering en verduurzaming

Wie

Vanaf 1 juli kunnen eigenaren van gebouwen in het aardbevingsgebied € 10.000 subsidie aanvragen voor het verduurzaming of verbetering. Het gaat om adressen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zijn opgenomen. Klik hier voor de lijst welke postcodes in aanmerking komen voor de subsidie.

 
Waarvoor
Met verduurzaming kun je denken aan investeren in zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloer- of dakisolatie. Met verbetering zijn de verbouwing van je keuken, badkamer of het plaatsen van een dakkapel voorbeelden. Naast verduurzaming of verbetering van de woning is het investeren in de bijgebouwen op hetzelfde adres, zoals de schuur of garage, ook subsidiabel. Voor de werkzaamheden van verbetering of verduurzaming die je al eerder hebt uitgevoerd, is ook nog subsidie aan te vragen, zolang dit ná 6 november 2020 is betaald.
 
Verder
Per adres mag er twee keer worden aangevraagd tot de maximale subsidie van € 10.000 is bereikt. Bij een toekenning heb je drie jaar de tijd om de maatregelen uit te voeren. Na een aanvraag krijg je binnen acht weken bericht of de subsidie wordt toegekend. Na een positieve toekenning wordt de subsidie binnen drie week uitbetaald.